Saxion alumninetwerk in Azië

2007 Oct 29

Saxion Hogescholen zet haar alumni in om het netwerk van de instelling te versterken en daarmee samenwerkingspartners uit het bedrijfsleven te faciliteren.

Dit opmerkelijke bericht stond afgelopen week in de Twentse Courant. Het is een teken aan de wand dat kennisinstellingen door het actief onderhouden van de band met hun alumni exclusieve meerwaarde kunnen bieden in regionale netwerken. Het is een puur staaltje ondernemersgeest en een prachtig voorbeeld van effectief alumnibeleid. Proficiat!

Azië zal in de toekomst steeds belangrijker worden als handelspartner. Daarom is Hogeschool Saxion bezig om een netwerk op te zetten waarbinnen het Twentse bedrijfsleven snel en makkelijk contact kan leggen met bedrijven in het Verre Oosten.

Dat moet het mogelijk maken om de handel met landen als Indonesië, China, Vietnam en Thailand te intensiveren.

De afgelopen jaren hebben duizenden studenten uit deze Aziatische landen een diploma gehaald aan de Saxion Hogescholen in Enschede of Deventer.

,,Al deze mensen zijn na hun studie teruggegaan naar hun land en hebben daar inmiddels vaak stevige functies in het bedrijfsleven”, zegt Rob Admiraal, directeur in- en externe betrekkingen van Saxion. De band met de Hogeschool in Enschede en Deventer is echter nooit verslapt. ,,En daar willen wij nu gebruik van maken”, aldus Admiraal.

De Twentse Courant

 

Reacties

henry (2 years ago)

You can note down from this website how to hack instagram password online and you can be peeping into any account of instagram here.

Reageer op dit artikel:

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.