UC Utrecht kiest voor FORMEDIA

2007 Oct 12

University College Utrecht, van de Universiteit Utrecht gaat Alumniplatform inrichten voor het contact met alumni.

Het University College Utrecht (UCU) is een zogenaamd Honors College van de Universiteit Utrecht. Het UCU is opgericht in 1998 en daarmee de eerste University College in Nederland.

Het University College Utrecht is gevestigd in de Kromhout Kazerne, een militaire basis uit het begin van de 20e eeuw, in de stad Utrecht. Op het terrein is ook de campus van het UCU gevestigd.

Het concept van het UCU berust op een extra selectie vóór toelating, gevolgd door een breed en intensief Bachelor programma. Het UCU mikt daarmee op ambitieuze studenten met een sterke internationale oriëntatie. Het UCU heeft ongeveer 650 studenten, waarvan circa 400 de Nederlandse nationaliteit hebben. De overige 250 studenten komen van over de hele wereld. Vanwege het prestigeuze karakter van het University College Utrecht kunnen studenten rekenen op toelating aan een topuniversiteit. Alumni van het UCU zijn inmiddels toegelaten op onder andere Harvard, Oxford, Cambridge, London School of Economics en de Universiteit van Californië.

University College Utrecht

 

Reacties

Augusto de Arruda Botelho (2 years ago)

Right here is the perfect webpage for anyone who really wants to understand
this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not
that I really will need to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that's been discussed for years.

Great stuff, just wonderful!

Reageer op dit artikel:

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.